Луелин Рокуел-младши

За автора

Луелин Харисън Рокуел-младши, по-известен като Лю Рокуел, е американски либертариански политически коментатор, активист, защитник на австрийската икономическа школа.

Роден е в Бостън (1944 г.) и след като завършва колеж, започва работа в издателството „Арлингът хаус”, където се запознава с трудовете на Лудвиг фон Мизес.

Името на Рокуел тясно се свързва с неговия учител и колега Мъри Ротбард чак до смъртта на Ротбард през 1995 г. Политическата идеология на Рокуел, подобно на тази на Ротбард през последните му години, обединява в себе си анархолиберализъм, културен консерватизъм и учението на австрийската икономическа школа.

През 1982 г. Рокуел основава Института „Лудвиг фон Мизес” и е негов председател до 2009 г., когато заема поста председател на съвета на института. Той е и вицепрезидент на Центъра за либертариански изследвания в Бърлингейм (щата Калифорния), както и издател на политическия блог LewRockwell.com.

Лю Рокуел е автор на книгите TheLeft, theRight, andtheState и FascismversusCapitalism, както и на антологията SpeakingofLiberty, в която са събрани статии, публикувани първоначално на неговия сайт.

Книги от този автор