История на икономическата мисъл

Есета за предприемача


Автор(и) : Фридрих Август фон Хайек, Лудвиг фон Мизес, Айн Ранд, Йозеф Алоиз Шумпетер , Израел Кирцнер, Франк Найт, Рандал Холкомб, Джефри Хербенер , Джоузеф Т. Салерно , Луелин Рокуел-младши

Издател : Институт за пазарна икономика

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 2014

ISBN : 978-954-8624-39-8

Брой страници : 204

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

В настоящия сборник са представени някои изключително интересни текстове, които поставят предприемача в центъра на икономическите процеси. Тези текстове съвсем не изчерпват темата, а по-скоро загатват за един различен поглед, който изглежда много по-близък до реалността, отколкото познатата ни икономическа теория. Можем да твърдим, че в този подход е представена австрийската традиция в изследването на същността и ролята на предприемача, макар и не всички автори да се припознават като австрийски икономисти.
Текстовете в това издание повдигат завесата към някои от най-интересните автори и трудове, които поставят предприемача в центъра на своите възгледи за икономиката. В голямата си част тези текстове не са достъпни на български, което прави изданието още по-ценно. Сборникът не следва да се чете като учебник по икономика, а като дискусия за предприемачеството, която да провокира търсенето на допълнително знание. Последното може да бъде потърсено и в Икономическата библиотека на ИПИ, където са събрани голяма част от трудовете на представените в сборника автори.

Сборникът „Есета за предприемача” се издава благодарение на безвъзмездната помощ на фондация „Джон Темпълтън” и е етап в осъществяването на проекта „Образът на предприемача в посткомунистическите държави”.

Допълнителна информация(интервюта с автора, коментари за книгата в интернет)

Читателски коментари

Няма добавени коментари.