Рандал Холкомб

За автора

Д-р Рандал Грегъри Холкомб (р. 1950 г.) е американски икономист, професор по икономика в университета на щата Флорида. Докторантура защитава в Политехническия университет във Вирджиния. Преподавал е в Тексаския университет А&М и в университета в Обърн (Алабама), преди да започне работа в университета на Флорида.

Холкомб е старши сътрудник и член на научно-консултативния съвет на Института „Джеймс Медисън” – мозъчен тръст със седалище в Талахаси, който се занимава с въпроси, свързани с управлението на щата. В периода 2000-2006 г. д-р Холкомб работи в Икономическия съвет на губернатора на Флорида Джеб Буш, а през 2007 г. е председател на Обществото за развитие на австрийската икономика.

Д-р Рандал Холкомб е и бивш председател на Обществото „Публичен избор”. В списъка на заемалите тази длъжност са и основоположниците на теорията за обществения избор Джеймс Бюкенън и Гордън Тълок, Мансур Олсън, Елинор Остром и много други изтъкнати икономисти.

Автор е на повече от сто статии, публикувани в академични и специализирани издания. Неговите изследователски интереси са предимно в областта на публичните финанси и икономическия анализ на въпроси, свързани с обществената политика.

Написал е и редица книги, сред които The Economic Foundations of Government(1994), Public Policy and the Quality of Life (1995), From Liberty to Democracy: The Transformation of American Government (2002), and Entrepreneurship and Economic Progress(2007).

 

Книги от този автор