Джоузеф Т. Салерно

За автора

Джоузеф Т. Салерно е американски икономист, професор по икономика, привърженик на австрийската школа. Професор Салерно е председател на програмата за следдипломна квалификация в Любинската школа по бизнес (LubinSchoolofBusiness) към университета „Пейс” (PaceUniversity) и вицепрезидент по академичните въпроси на института „Лудвиг фон Мизес”.

Джоузеф Салерно получава бакалавърска степен в Бостънския колеж, а магистърска и докторска степен – в университета „Рутгерс”.

Докато учи в Бостънския колеж, той прочита статия на Мъри Ротбард и приема, както самият той по-късно пише, „чистата либертарианска позиция... анархокапитализма”. И това, както сам отбелязва, предизвиква интереса му към австрийската икономическа школа.

Джоузеф Салерно е публикувал над петдесет научни статии и книги. Той е редактор на QuarterlyJournalofAustrianEconomics, периодично издание на Института „Лудвиг фон Мизес”.

Професор Салерно е всепризнат експерт в областта на монетарната теория и политика, международната монетарна реформа и австрийската икономика. Той е бил изслушван от Конгреса на САЩ по въпросите на инфлацията и частичния банков резерв.

Публикувал е многобройни статии, които отразяват мнението на редакционния съвет на електронните издания на mies.org, forbes.com, Christian Science Monitor.com, Wall Street Oasis.com and Economic Policy journal.com.

Книги от този автор