Психология

Харизмата и нейният ефект

The Charisma Effect

Автор(и) : Дезмънд Гилфойл

Издател : ИК "Кръгозор"

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 2004

ISBN : 954-771-077-Х

Брой страници : 454

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Съжaляваме, но в момента няма свободни копия на книгата! Ако искате да Ви уведомим, когато книгата е свободна, пишете ни на library@ime.bg.

Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Какво е „харизма”? Няма по-точно определение от това, което самият Дезмънд Гийлфойл – автор на едноименната книга „Харизмата и нейният ефект”- дава за тази страна на човешкото поведение, която наричаме „харизма”. Ето какво отбелязва той в началото на своята интересна и полезна книга:

„Думата „харизма” има старогръцки произход и означава „дарът на благоволението и благоразположението”. Както добре знаете, благоволението и благоразположението се дават в замяна или в отговор на неща, които сте казали или направили. Вие не притежавате харизмата – това е определение, с което другите хора ви даряват. В този ред на мисли харизмата може да се определи като резултат от серия сложни взаимодействия между отделните индивиди и групи чрез определени действия.”

Читателски коментари

Няма добавени коментари.