Икономика за начинаещи

Икономиката в един урок

Economics in One Lesson

Автор(и) : Хенри Хазлит

Издател : Издателство

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 2009

ISBN : 978-954-321-551-5

Брой страници : 175

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Тази книга е анализ на икономическите заблуди, които са толкова разпространени, че са станали почти общоприети. Днес обаче в света няма правителство, чиято икономическа политика да не е повлияна, ако не и изцяло определена, от приемането на някои от тези заблуди. Най-късият и сигурен начин да се разбере икономиката, е дисекцията на тези грешки и особено на основната грешка, от която те произлизат.
Урокът на Хазлит е, че когато анализира едно икономическо предложение, човек трябва да проследи не само непосредствените резултати, но и резултатите в дългосрочен аспект, не само първичните, но и вторичните последствия и не просто ефекта върху някоя специална група хора, но ефекта върху всеки човек. Хазлит вярва, че неуспехът да се прилага тази поука е най-честият източник на икономически грешки.
Целта на този труд е да покаже, че много от идеите, които сега минават за блестящи открития и постижения, са всъщност възкресени древни грешки - поредно доказателство на сентенцията, че тези, които не познават миналото, са обречени да го преживеят отново.

Допълнителна информация(интервюта с автора, коментари за книгата в интернет)

Читателски коментари

Няма добавени коментари.