Публицистика. Художествена литература

Животинската ферма

Animal Farm: A Fairy Story

Автор(и) : Джордж Оруел

Издател : Издателство "Жар Птица"

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 2004

ISBN : 954-90925-19-7

Брой страници : 127

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Фермата на животните (оригинално заглавие: Animal Farm: A Fairy Story) е антиутопия, публикувана през 1945 г. от писателя Джордж Оруел (авторът определя жанра ѝ като приказка). Това е една от най-популярните сатирични алегории на тоталитаризма. Самият Оруел описва книгата като роман против Сталин. Списанието Time поставя „Фермата на животните“ сред 100-те най-добри английски романа за всички времена.
В книгата се описват събития, които водят до установяването на ерата на Сталин - корупция, недалновидност, безразличие, невежество и терор. Книгата е алегория на революцията от 1917 г. в частност, и революцията въобще. Личните впечатления на Джордж Оруел от Испания и малко по-късно запознаването му с материали и документи по политическите процеси в СССР го заставят рязко да промени комунистическите си възгледи и да се раздели с илюзиите си, които тогава се споделят от голям брой западни интелектуалци.

Допълнителна информация(интервюта с автора, коментари за книгата в интернет)

Читателски коментари

Няма добавени коментари.