Икономическа история

Капитализмът в България


Икономически текстове (1911-1935) и лични спомени

Автор(и) : Стоян Бочев

Издател : Фондация "Българска наука и култура"

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 1998

ISBN : 954-90134-4-8

Брой страници : 744

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

„Избраните текстове на Стоян Бочев представят на днешното поколение един от най-проницателните на българската стопанска действителност. Банкер, организатор на Софийската фондова борса, мислител, общественик, той присъства дискретно, но осезаемо и неповторимо в стопанския живот и в публичния дебат между двете световни войни.
Проникновението на обобщенията, съчетано с детайлно познаване на фактите и на националната стопанска традиция правят текстовете на Стоян Бочев впечатляващо актуални. Тяхното преоткриване дава ключ към противоречивата действителност на повторното раждане на капитализма в страната. Те позволяват да се погледне от неочакван ракурс към икономическите възли на съвременна България и да се разберат дълбоко наслоените в миналото корени на много от проблемите. Писаното от Стоян Бочев е истински пътеводител из културната пропаст между принципите на автентичното пазарно стопанство и началата на вчерашния и днешния български капитализъм.”, Румен Аврамов – съставител и встъпителна студия

Читателски коментари

Няма добавени коментари.