Икономики в преход

Началото на лявото управление. На другия ден. Деветдесет дни след това


Автор(и) : колектив

Издател : в.

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 1994

Брой страници : 1994

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

"На 22 декември 1994 г. (три дни след парламентарните избори) политици, икономисти, политолози се събраха на кръгла маса "На другия ден", която се опита да си представи как изглежда едно бъдещо ляво управление в България. На 90-ия ден от началото на правителството на Жан Виденов политолози от Центъра за либерални стратегии. Института за пазарна икономика, Центъра за социални практики и Асоциация АКСЕС отново се опитаха да очертаят профила на лявото управление.
90-ият ден не е денят на оценките, 90-ият ден е денят на анализите. Първите 100 дни, които историята помни, са 100-те дни на Наполеон - разстоянието от Елба до Ватерло. На 90-ия ден Елба е вече минало, а Ватерло е на хоризонта. В тая ниша, в която политиците все още мълчат, експертният елит в България се опита да извоюва свое собствено място. Какво не беше тази кръгла маса:
- не беше стремеж да бъде обслужена една или друга политическа сила
- не беше замислена да съветва едно или друго правителство
- не се страхуваше да лансира идеи, които утре могат да се окажат погрешни.
Освен че винаги даваме предимство на експертните мнения в Капитал, решихме да ги съберем и на тези страници. Нещо като бяла книга, но на интелектуалците. Които не ни управляват.
За съжаление?"
- Капитал

Файлове: http://library.ime.bg/var/docs/Hachalo_na_ljavotoFinal.pdf

Читателски коментари

Няма добавени коментари.