Finance

Необходимост от дерегулация на данъчните системи в Централна Европа и Източна Европа


Сравнително изследване България, Полша, Словакия

Издател : Институт за пазарна икономика

Място на издаване : София, България

Брой страници : 80

Език : Български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Прекалено регулираната данъчна система създава сходни пречки пред развитието на предприятията, както и високото данъчно бреме. Разходите за съобразяване с данъчните разпоредби могат да бъдат финансови, поради плащанията за консултантски фирми или за служители, както и загуби на време от управителите или собствениците на предприятията, които трябва да прекарват значителна част от работното си време, занимавайки се с данъчни проблеми. Освен това, усложнената данъчна система увеличава разходите на правителството за данъчната администрация. По тези причини, много страни обръщат внимание на въпроса за данъчна дерегулация и въвеждат данъчна система, отговаряща на нуждите на предприятията.
Сложността на данъчното облагане се превърна в проблем и в Централна и Източна Европа, въпреки че основите на данъчните системи в региона бяха поставени само преди няколко години.

Читателски коментари

Няма добавени коментари.