Политически науки

Партиите компетентни или „мъртви“


Монография

Автор(и) : Панайот Ляков

Издател : Първа частна печтница

Място на издаване : Пазарджик, България

Година на издаване : 2007

ISBN : 978-954-697-055-8

Брой страници : 159

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Политиката предизвиква безразличие, омерзение, дори ненавист и не играе съзидателна роля… Има ли изход от тази криза? Естествено, изключваме като изход раждането на популистките „чудовища”, родени от тоталното отрицание като предвестници на „чудо”, а всъщност мимикрия на нов псевдоелит, който безпроблемно се потапя в олигархично-мафиотския модел.
Изходът е само един: Модернизация! Партиите трябва да се променят по правилата на съвременното организационно развитие и да разработят свои оригинални стратегии, основани на хората. Така ще оползотворят максимално ефективно своите ресурси… Те ще работят в партньорство с гражданите и ще носят орговорност пред обществото за своята политика. Модернизацията води партиите по следите на изгубеното лидерство… А всяка истинска промяна изисква лидер.
…За политическите партии лидерството има само едно измерение – компетентността. Компетентни или „мъртви” – това са двете алтернативи за политическите организации.

Читателски коментари

Няма добавени коментари.