Публицистика. Художествена литература

Пристрастен наблюдател


Сборник статии и анализи 1989-2002 г.: външна политика, вътрешна политика, обществени въпроси

Автор(и) : Емил Асемиров

Издател : Издателство "Знание" ЕООД

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 2002

ISBN : 954-621-181-8

Брой страници : 200

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

„Предлаганият на вниманието на публиката сборник съдържа статии и анализи, писани по различно време и по доста различни теми. Това обаче е по-скоро плюс, отколкото минус в епохата на постмодерното говорене, в която живеем.
Четирите раздела на този сборник (по-точно подборка или изборник) са обемно неравностойни. Първата част, обхващаща външнополитическата и условно наречената югоизточноевропейска проблематика заема две трети от съдържанието на книгата. Но това не натежава и не води до дисбаланс на подборката, а всъщност показва темите и проблемите, на които авторът е придавал най-голямо значение и отдавал първостепенно внимание като анализатор. Някои от наблюденията и оценките на вътрешнополитическия ни живот не са загубили актуалността си и днес, затова не е излишно да си ги припомним, като прочетем вътрешнополитическия раздел и размислите по обществено-значими теми.
Като цяло в подборката може да се открият множество находчиви попадения, което и оправдава събирането в книга и издаването на статии, някои от които писани преди повече от 10 години. Дори и да не сме убедени в “непреходната” им стойност, то актуалността им не подлежи на сериозно съмнение. В такъв случай следенето на политическите процеси в тяхното развитие и задълбоченото им познаване са добра предпоставка, както за удовлетворяване на целенасочения читателски интерес, така и за по-нататъшни и по-значими постижения на автора в областта на политическите анализи.” - д-р Огнян Минчев

Читателски коментари

Няма добавени коментари.