Публицистика. Художествена литература

Шоковата доктрина

The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism
Възходът на капитализма на бедствията

Автор(и) : Нейоми Клайн

Издател : издателство "Изток-Запад"

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 2011

ISBN : 978-9543-21699-4

Брой страници : 693

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

"Шоковата доктрина" е третата книга на Нейоми Клайн, която излиза на български език след "Без лого" и "Огради и прозорци".
Това е най-новата и според отзивите - най-добрата й книга - резултат от дългогодишно задълбочено проучване, което превъзхожда научните изследвания. С метода на разследващ журналист Нейоми Клайн разказва на достъпен език историята на идеологията, която през последните десетилетия определя живота на света.
Книгата разкрива както вече настъпилите и предстоящите последствия от глобализацията, така и силните и слабите страни на т. нар. антиглобалистко (всъщност алтерглобалистко) движение.
Авторката, канадска журналистка, е сред най-популярните лица на глобалното движение за социална справедливост, станало популярно в света с първите протести срещу Световната търговска организация през 1999 г. в Сиатъл.
Тя изпъкна като един от водачите и главните говорители на движението срещу несправедливо осъществяваната - в интерес само на големите мултинационални корпорации - глобализация.
Клайн отдавна и по категоричен начин е застанала на страната на хората, а книгата бе определена от "Ню Йорк Таймс" като "библия на движението" и преведена на 27 езика.

Читателски коментари

Няма добавени коментари.