Екология и икономика на околната среда

Състоянието на планетата 1997. Доклад на Института Уърлдуоч за напредъка към устойчиво общество

State of the World 1997: a Worldwatch Institute Report on Progress Toward a Sustainable Society

Автор(и) : колектив

Издател : Издателство "Книжен тигър"

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 1997

ISBN : 954-8853-11-6

Брой страници : 280

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Това четиринадесето издание на Състоянието на планетата съвпада с две важни събития - петата годишнина от Срещата на високо равнище в Рио де Жанейро през 1992 г. и десетата годишнина на Монреалския протокол за защита на озоновия слой. Предвид на тези две забележителни събития 1997 г. е добър повод да се направи преглед на напредъка към разрешаването на глобалните екологични проблеми.
Книгата е поглед към обширния екологичен дневен ред на Рио, простиращ се от климата до биоразнообразието. Независимо дали прогресът се разглежда като наполовина празна или наполовина пълна чаша, международният дневен ред става все по-препълнен. В това издание са събрани последни данни за новите екологични заплахи и се описват изненадващи и опасни връзки между тези проблеми. По основните заплахи, изтъкнати в Рио, напредъкът е бавен и неадекватен. Но има много признаци, че политическата машина започва да се движи.

Читателски коментари

Няма добавени коментари.