Финанси. Банки

Теория на парите, банковото дело и финансовите пазари


Автор(и) : Фредерик Мишкин

Издател : Издателство "Отворено общество" ЕООД

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 1999

ISBN : 954-520-140-1

Брой страници : 620

Език : български

 

  • 5 от 5 звезди

1 гласа, средно: 5 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Учебникът е написан въз основа на няколко принципа, които помагат на студентите при усвояването на тази икономическа дисциплина, а на преподавателите - при преподаването й, а именно: обединяващ аналитичен подход, който насочва вниманието към структурата на финансовите и валутните пазари, банковия мениджмънт и ролята на парите в икономиката; внимателно и постепенно развити модели, които след това се използват за обясняване на различни явления; изложение, ориентирано към практиката - включени са повече от 25 големи приложения, които показват как анализът в учебника може да се използва за обяснението на важни ситуации от реалния свят; интернационално изучаване на материала, като международният аспект на парите, банковото дело и финансовите пазари е включен още в началото; педагогически указания и допълнителен материал, които улесняват студенти и преподаватели; гъвкавост при изложението, позволяваща по избор да се изучава част от материала, а друга да бъде пропусната.
Особено ценното е, че се акцентира върху структурата на финансовите пазари, банковия мениджмънт и ролята на парите в икономиката, а не върху фактите, които бързо остаряват. Вместо да запомнят факти, които бързо се забравят, студентите получават ключ към разбирането на финансовите пазари и променливите величини, като лихвени проценти, валутни курсове, инфлация и т. н.

Читателски коментари

Няма добавени коментари.