Икономическа история

Търговци и банкери през Средновековието

Marchands et banquiers du Moyen Âge

Автор(и) : Жак льо Гоф

Издател : Издателска къща "Одри"

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 1999

ISBN : 954-9904-07-5

Брой страници : 127

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Съжaляваме, но в момента няма свободни копия на книгата! Ако искате да Ви уведомим, когато книгата е свободна, пишете ни на library@ime.bg.

Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Амбициите на настоящия труд са ограничени. От него изключваме онова, което се базира на несигурни данни и оскъдна документална обосновка, онова, което все още е по-скоро предмет на спорове между ерудити и историци, отколкото завоевание - макар и временно - на науката, онова, което присъства в периферията на историческите проучвания и занимава само малцина самотни пионери. Със съжаление се отказваме и от изкушението да изложим проблемите, свързани с актуалното състояние на изследванията върху проблематиката.
Необходимо е обаче в началото на тази книжка да обясним, или по-скоро да оправдаем тези ограничения, да поставим проблемите и да очертаем насоките, по които са поели съвременните изследвания.

Читателски коментари

Няма добавени коментари.