Светла Костадинова

За автора

Светла Костадинова е изпълнителен директор на Института за пазарна икономика (от 2007 г.), който е първият икономически мозъчен тръст в България, създаден през 1993 година.

Икономист по образование, с магистърска степен по финанси от УНСС, тя се присъединява към екипа на ИПИ през 2001 г. като икономист, през 2006 г. е вече старши икономист, а от 2007 г. е избрана от Съвета на ИПИ за изпълнителен директор на мястото на г-н Красен Станчев, който поема председателството на Съвета.

През годините г-жа Костадинова специализира в области като данъчна политика, оценка на въздействието на политиките, пенсионна реформа, предприемачество, икономическа свобода, ефективност на правителството и администрацията.

Светла Костадинова е член на Българската макроикономическа асоциация, Независимия съвет за пенсионна реформа и на Българския евроклуб към Представителството на Европейската комисия в България.

През 2006 г. Светла участва в 2-годишна програма "Младите лидери на бъдеща Европа", организирана от Американския съвет по германските въпроси, Ню Йорк. През 2010 г. e избрана за стипендиант на Marshall Memorial Fellowship, организиран за млади лидери от “Джърман Маршал Фонд – САЩ”.

В последните 10 години Светла Костадинова има стотици публикации и участия в медиите в България и Европа. Тя е редовен член на журита в конкурси за млади предприемачи, студентски стипендии и награди.

Личен сайт: http://ikonomika.org/

Книги от този автор