Публицистика. Художествена литература

Богатството на народите на Адам Смит


Автор(и) : Карън Маккрийди

Издател : Издателска къща "ИнфоДАР"

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 2010

ISBN : 978-954-761-457-4

Брой страници : 176

Език : български

 

  • 5 от 5 звезди

1 гласа, средно: 5 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

„Богатството на народите” от Адам Смит се смята за една от най-влиятелните книги, писани някога, а авторът и е считан за баща на класическата икономика. Смит прави за икономиката като наука онова, което Дарвин е направил за естествените науки.
Издаден през 1776 г., „Богатството на народите” е първият изчерпателен трактат върху политическата икономия. Карън Маккрийди рaзработва тази вдъхновяваща творба за съвременния свят на финанси, бизнес и икономика, като илюстрира актуалността на прозренията на Смит с примери от XXI век. В тази интригуваща интерпретация ще откриете:
• как да увеличите продуктивността;
• как да избегнете разединяващото управление;
• защо трябва да плащате добре на хората си;
• колко е важно да се мисли в перспектива;
• защо играта на тото не може да замести икономическата стратегия.
Макар да не знаем какво би казал Адам Смит за ексцесиите на капитализма, на които станахме свидетели през XXI век, широкият диапазон от идеи, съдържащи се в „Богатството на народите”, доказва, че тя е също толкова актуална днес, колкото и преди 230 години.

Читателски коментари

Няма добавени коментари.