Finance

Оценка на инвестиционния климат: България


Volumes

Издател : The World Bank

Място на издаване : Washington, USA

Година на издаване : 2008

ISBN : 978-954-91029-4-9

Брой страници : 49

Език : Български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Устойчивото подобряване на жизнения стандарт зависи от растежа на цялата икономика, поставен на широки основи. А такъв растеж може да бъде постигнат само когато фирмите инвестират в машини и съоръжения, в развитието на уменията на работниците, и в разработването и усвояването на нови технологии. Те обаче ще правят това само, когато инвестиционният климат е благоприятен.

Оценката на инвестиционния климат (ОИК) има за цел да направи анализ на инвестиционния климат в България и да насърчи разработването и прилагането на политики за ускоряване на икономическия растеж, подобряване на производител-ността и повишаване на заетостта. ОИК до голяма степен се основава на резултати от Проучването на Световната банка „Наблюдение на предприятията” с анкетиране на 1,000 фирми, проведено в края на 2007 г. За допълване на данните са използвани и други източници на информация, включително данни на фирмено ниво от Националния статистически институт и доклади на българското правителство, Световната банка, Международния валутен фонд, Европейския съюз, научни работници и други източници.

Читателски коментари

Няма добавени коментари.