Индекси

България. Ускоряване конвергенцията на България : Предизвикателства пред повишаването на производителността


Част II, Основен доклад

Автор(и) : колектив

Издател : Световна банка

Място на издаване : Вашингтон, САЩ

Година на издаване : 2007

ISBN : 978-954-91029-3-2

Брой страници : 171

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Ако иска бързо да доближи нивата на доходите в останалите държави от ЕС, България трябва да повиши ръста на производителността до 5% годишно. Това е записано в последния (2007) доклад на Световната банка със заглавие "Ускоряване конвергенцията на България: Предизвикателства пред повишаване на производителността"".
Според авторите за да се справи с това предизвикателство, страната ни трябва да ускори съществуващите програми за реформи в някои области.
Докладът има за цел да помогне на българските власти в определянето на варианти за политики и реформи, които биха помогнали на страната да повиши производителността и заетостта, а оттам и икономическия растеж и сближаването на доходите.
За постигането на тази цел документът очертава четири основни области за работа: продуктовите пазари, пазарът на труда, развитието на човешките ресурси, както и системата за научноизследователска и развойна дейност (НИРД) у нас.

Читателски коментари

Няма добавени коментари.