Икономическа политика

България в международните класации 2011: 77 мерки за икономически растеж


Автор(и) : Зорница Славова , Калоян Стайков

Издател : Институт за пазарна икономика

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 2011

ISBN : 978-954-8624-28-2

Брой страници : 84

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

"Вече за трета поредна година екипът на ИПИ в партньорство с Фондация за свободата „Фридрих Науман” публикува в едно общо издание най-известните международни индекси за развитие. Целта е да се проследи и коментира позицията на България спрямо страните с най-добрите политически и икономически резултати. Публикуването на подобно сравнително изследване вече за трети път, се доказа като полезна и успешна практика.
Настоящото изследване бе проведено в турболентни времена. Ние станахме свидетели на последствията от глобалната финансова катастрофа, а сега преживяваме отрицателните ефекти от дълговата криза, поразяваща еврозоната. Това разтърси ЕС и неговите страни членки по един безпрецедентен начин. Кризата удари Европа три години след финансовата катастрофа и свръхзадлъжнялостта е проблем, който засяга не само Гърция, но и много други страни – Ирландия и Португалия и още по-тревожно - Италия и Испания. Какви са стратегиите срещу реалната заплаха от фалити, с които се сблъскваме днес? Все още се опитваме да намерим изход от задънената улица, който да е приемлив за всички членове на ЕС. Някои от предлаганите решения са повече от обезпокоителни: допълнителни данъци за гражданите, които вече страдат от високото облагане и стриктно ограничаване на националния и парламентарен суверенитет в бюджетната политика са само два примера за подобни предложения."

Читателски коментари

Няма добавени коментари.