Философия

Философия на свободата

Философия свободы
Съчинения в шест тома - том 1

Автор(и) : Николай Бердяев

Издател : Издателство "Захарий Стоянов"

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 2002

ISBN : 954-739-296-4

Брой страници : 747

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Издателство "Захарий Стоянов" поднася на българския читател уникалното шесттомно издание на съчиненията на великия руски философ Николай Бердяев. За него съставителят и научният редактор проф. д-р Исак Паси пише: За Бердяев е наистина трудно да се каже какво е той повече, в коя област неговият талант се изразява по-силно: във философията (онтологията и гносеологията), в етиката, в социологията, в политологията или във философската антропология. Всички науки за човека (но не като природно, а като социално същество) привличат неговото внимание и във всички като че ли еднакво той проявява своето дарование. И ако има цялостна наука за човека, която именно поради своята комплексност може да се нарече хуманистика, несъмнено Бердяев е хуманитарист раг ехсеllenсе.
Първата задача, която си поставя философът Бердяев, е да покаже как трябва да се разбира философията, нейната цел, нейната функция, защото напълно естествен е стремежът на всеки духовен творец най-напред да определи предмета на собствената си дейност, от който зависят основните и второстепенни въпроси, принципите, детайлите и подробностите, които се отнасят или не се отнасят до него.

Първи том
Философия на свободата (1911)
За робството и свободата на човека (1939)

Читателски коментари

Няма добавени коментари.