Икономика на публичния сектор

Финансовият крах


Как американската мания за собствен дом и лесни пари доведе до икономическата криза

Автор(и) : Йохан Норберг

Издател : Издателска къща МаК

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 2010

ISBN : 978-954-8585-18-7

Брой страници : 232

Език : български

 

  • 5 от 5 звезди

1 гласа, средно: 5 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Историята на последната буря на глобалните пазари е история за това как държавната намеса, предприета с цел да изведе икономиката от предишни кризи, е заложила нова криза. Като проследява ясно и увлекателно причините за сегашната криза, „Финансовият крах"" показва грешките, направени във Вашингтон, на Уолстрийт и във всяка американска община, и довели до икономическия срив. Докато много анализатори на кризата обвиняват само Уолстрийт, Норберг изтъква решаващата роля на държавата, чиито нормативни актове са дали на стопанските субекти и възможности, и мотиви да подготвят икономическата разруха.
В шест кратки глави „Финансовият крах"" проследява сложната история на кризата и показва как паричната и жилищна политика и финансовите иновации са създали финансовата катастрофа. Последните две глави обясняват защо правителствените антикризисни мерки са вредни и как много от грешките, които породиха кризата, сега се повтарят и създават нови опасности.

Читателски коментари

Няма добавени коментари.