Публицистика. Художествена литература

Химн

Anthem

Автор(и) : Айн Ранд

Издател : Издателска къща МаК съвместно с издателство „Изток-Запад”

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 2010

ISBN : 978-954-8585-21-7

Брой страници : 70

Език : български

 

  • 5 от 5 звезди

2 гласа, средно: 5 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Съжaляваме, но в момента няма свободни копия на книгата! Ако искате да Ви уведомим, когато книгата е свободна, пишете ни на library@ime.bg.

Описание на книгата Откъс от книгата За автора

„Химн” – най-краткият роман на Айн Ранд, писан преди повече от 70 години, е aнтиутопичен разказ за едно тотално колективизирано бъдещо общество, чиято цел е незабавното убийство на човешкия дух. В „Химн” Ранд за първи път излага централните принципи на своята философия: разум, ценности, воля, индивидуализъм. Авторката прави и ясно разграничение между социалистическите/колективистични ценности на равенството и братството и продуктивните/капиталистически ценности на постиженията и индивидуализма. Тя призовава хората, които приемат колективизма като морална ценност, да осъзнаят пълния смисъл и последици от това, което проповядват и което оправдават. Според Ранд, когато хората са оставени свободни в капиталистическото общество да създават, то те произвеждат и строят за лична изгода и постепенно издигат благосъстоянието на всички. "Химн" представлява истински блиц-манифест на индивидуализма, който всеки уважаващ себе си и своите успехи човек трябва да прочете.

Читателски коментари

Няма добавени коментари.