Мемоари. Биографии. Автобиографии

Избрани произведения и документи в три тома


Икономически текстове: студии и статии, том 2

Автор(и) : Асен Христофоров

Издател : Българска народна банка

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 2010

ISBN : 978-954-8579-36-0

Брой страници : 511

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

По повод 100-годишната от рождението на проф. Асен Христофоров Българската народна банка издаде книга в три тома от поредицата ""История на финансите и банковото дело – Наследство"", която представя творчеството и живота на големия български икономист и писател, съобщиха от банковата институция.
Изданието е под общата редакция на Румен Аврамов, който във встъпителната студия представя двуизмерния талант на проф. Асен Христофоров, съчетал литературното творчество с икономическите познания. Вторият том включва статии и научни публикации, а третият – автобиографични материали и документи за живота на писателя. С отпечатването на трилогията за проф. Асен Христофоров Българската народна банка продължава представянето на творбите на забравени български икономисти, които оправдават своето повторно присъствие пред читателите не само с дълбочината и оригиналността на познанията си, но и с проникновеността на своите завети към поколенията.
Книгата е публикувана на страницата на БНБ в интернет - http://www.bnb.bg/ResearchAndPublications/PubNonPeriodical/PubNPFinancialHistory/PubNPHeritage/index.htm

Читателски коментари

Няма добавени коментари.