История на икономическата мисъл

Либертарианството

The Libertarian Reader
Класически и съвременни есета от Лао Дзъ до Милтън Фридман

Автор(и) : Дейвид Боаз

Издател : Абагар

Място на издаване : Велико Търново, България

Година на издаване : 2012

ISBN : 978-619-168-022-1

Брой страници : 576

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

"Либертарианството е най-често разглеждано като философия на икономическата свобода, но истинските му исторически корени се уповават най-много на идеята за религиозна толерантност. Тези идеи намират добра почва в плуралистичния Запад и спомагат за схващането на държавата като орган с ограничена власт.
Но борбата за свобода и справедливост никога не спира. Ние сме преодолели деспотизма, робството, феодализма и абсолютната монархия в по-голямата част от света. Скоро преодоляхме и националсоциализма, съветския комунизъм и апартейда. Но все пак възникват нови идеологии за властта. В по-голямата част от ислямския свят се поддържат движения, които са нова версия на теокрация. В развитите страни социално-демократичните държави може да са икономически нестабилни, но остават политически силни. И в твърде голяма част от Европа колебливата икономика доведе до възраждането на национализма, изолационизма, ксенофобията и антисемитизма.
Либертарианците трябва да продължат да защитават свободата от нападения от всички страни.
Издаването на тази книга ще помогне на България да се доближи до либертарианските идеали за мир, просперитет и свобода." - Дейвид Боаз, 31 декември 2012 г.

Читателски коментари

Няма добавени коментари.