Икономика на публичния сектор

Назад към капитализма... за да избегнем кризите


Автор(и) : Паскал Сален

Издател : Сиела софт енд паблишинг АД

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 2011

ISBN : 978-954-28-0902-9

Брой страници : 232

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

„Книгата на Паскал Сален е важна най-малко по две причини. Първо, това е книга, която носи различие при интерпретирането на днешната глобална криза...В книгата систематично и последователно е аргументира критика на основните постулати на номенклатурните трактовки за кризата...Неговата книга според мен е най-хубавото, написано за кризата досега, и може би ще остане най-хубавото. Искам да подчертая, че докато повечето „уважавани икономисти” постоянно приспособяват своите писания и идеи, за да останат популярни и да печелят пари, Паскал Сален остана верен на себе си и на своите убеждения. Той беше единственият френски икономист, който се усъмни в ползата на изкуственото създаване на еврото, когато всички пееха дитирамби за новите пари и за новия Европейски съюз.
...Второ, това е изключително логично и изящно написана книга, книга, писана от истински икономист. Причините и механизмите на кризата са изведени от най-дълбоките основи на човешкото поведение, от индивидуалните предпочитания и механизмите на индивидуалния избор...” – отбелязва проф. Николай Неновски, в предговора към книгата, озаглавен „Защо тази книга е важна?”

Читателски коментари

Няма добавени коментари.