Economic theory

Неформалната икономика в страните-кандидатки за членство в Европейския съюз


Автор(и) : колектив

Издател : Център за изследване на демократизацията

Място на издаване : София, България

ISBN : 954-477-106-9

Брой страници : 220

Език : Български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Сборникът с доклади и статии за неформалната икономика в страните–кандидатки за членство в Европейския Съюз е създаден в рамките на проекта ,,Неформалната икономика в страните – кандидатки за членство в ЕС: размер, дълбочина, тенденции и предизвикателства към процеса на разширяване на ЕС“ и включва доклади, представени на международната конференция за неформалната икономика, организирана от Центъра за изследване на демокрацията на 29–30 ноември, 2002 г. в София.

Първата част на сборника представя обхвата, размера и методите за оценка на скритата икономика в страните в преход и в държавите–кандидатки за членство в ЕС. Втората част е посветена на последиците и разработването на практически отговори в областта на институционалната реформа и политиката за противодействие на неформалната икономика. Анализирани са и връзките между неформалната икономика и организираната престъпност.

Читателски коментари

Няма добавени коментари.