Публицистика. Художествена литература

Ония сънни, радостни години


Сатиричен роман

Автор(и) : Мирон Иванов

Издател : Военно издателство

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 1990

Брой страници : 112

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Съжaляваме, но в момента няма свободни копия на книгата! Ако искате да Ви уведомим, когато книгата е свободна, пишете ни на library@ime.bg.

Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Отлитащите думи
Фрагменти вместо предговор

Петя Миронова

Текстът, който ви предстои да прочете, не е изпълнен с мемоари от вида „Какви бяхме ние!” Нито е опит за възстановяването на времето, когато един човек е бил млад и слънцето е греело другояче.
Това е роман на два бряга. На единия се намира онова младо войниче, на което се случват разни неща и което неотдавна е било набедено, че е от школата на Вайсман, Мендел и Морган. Сън ли е? На другия бряг е петдесет и седем годишен мъж, който с обич и горчива насмешка описва собствените си реакции в една своя отминала възраст. Между тях е текла реката на събитията, довличала е една, друго е отнасяла, по течението или срещу него са плавали личности и салове. Мостът, ако приемем, че съществува, е мислено еднопосочен: от петдесет и седем годишния към деветнайсетгодишния, който си представя световната революция чрез лозунги и песни. Безразсъдно красива младост.Допълнителна информация(интервюта с автора, коментари за книгата в интернет)

Читателски коментари

весела добринова

07-01-2013

".... ще остане за мен обвеяна завинаги от сладостния и топъл, отшумял навеки вятър на младостта и вярата в какво ли не..." Само големите майстори на перото могат да скрият тъгата в смях, а и къде скоро сте срещали думи като "обвеяна", или ей такова описание на лъжица - "алуминиева мидена черупка с къса опашка"... И това е само началото.
Ще върна книгата в библиотеката на ИПИ до седмица, след което е ваш ред да я прочетете:)