Макроикономика

Свободно падане

Freefall: America, Free Markets, and the Sinking of the World Economy
Америка, свободните пазари, кризата и виновните за нея

Автор(и) : Джоузеф Стиглиц

Издател : ИнфоДАР

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 2011

ISBN : 978-954-761-486-4 PB

Брой страници : 518

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Единствената изненада, свързана с икономическата криза от 2008 г., е, че тя изненада толкова много хора. Джоузеф Стиглиц обяснява причините, довели до настоящата финансова криза, с етикет ""Произведено в Америка"", - и последващия глобален икономически ред. Паралелите с Голямата депресия от 1929 г. са неизбежни.
Основната идея на Стиглиц е да представи книгата си като сблъсък на идеи. Според него всички политики, които заслужават критика, са били последица от политически и икономически ""сили"" - интереси, идеи и идеологии, които надхвърлят отделната личност и пред които отделната личност е без значение. Заради вече направения избор, не само рецесията ще е по-дълга и дълбока от необходимото, но и ще излезем от кризата с много по-тежко дългово наследство, с по-малко конкурентоспособна, по-слабо ефективна и по-уязвима за нови кризи икономика - икономика, по-малко подготвена да посрещне предизвикателствата на това столетие.

Допълнителна информация(интервюта с автора, коментари за книгата в интернет)

Читателски коментари

Няма добавени коментари.