Икономическа политика

Кризата в Европа. Поглед отвътре

Inside the Euro Crisis. An Eyewitness Account

Автор(и) : Симеон Дянков

Издател : Сиела Норма АД

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 2015

ISBN : 978-954-28-1649-2

Брой страници : 284

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

В „Кризата в Европа. Поглед отвътре” Симеон Дянков анализира причините за кризата, проследява събитията зад вратите на европейските институции и предлага решения за намаляване на бъдещи рискове.
Той разглежда финансовата и икономическата ситуация на Стария континент след края на 2009 г., кризите на публичните финанси в Ирландия, Португалия и Гърция, последвалите предизвикателства пред Словения и Кипър, както и мерките, предприети на национално и европейско равнище. Специално внимание бившият финансов министър обръща на единната европейска валута и реформите в редица страни, сред които и България.

Книгата търси отговори къде е пределът на идеята за обединена Европа и дали решенията са в засилена централизирана политика. Авторът отделя специално място на събитията у нас в периода 2009-2013 г. и прави равносметка за цената, която е трябвало да се плати, за да се предпази България от най-лошите последици на кризата.

Допълнителна информация(интервюта с автора, коментари за книгата в интернет)

Читателски коментари

Няма добавени коментари.