Икономическа политика

Електроенергетиката на България - развитие и обществена цена


Автор(и) : колектив

Издател : Академично издателство "Проф. Марин Дринов"

Място на издаване : София, България

Година на издаване : 2009

ISBN : 978-954-322-374-9

Брой страници : 186

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Новата книга "Елетроенергетиката на България - развитие и обществена цена" е на разположение на интересуващите се специалисти и граждани.

Тя съдържа единствената за сега количествена оценка за развитието на електроенергетиката на България до 2030 година. Предлага енергийна политика на здравия разум, която може да насочи електроенергетиката към конкурентна икономика и благополучие на крайния потребител в противовес на провежданата до сега политика на екстензивно развитие. Предложеният сценарий ще акумулира спестявания на около 14,4 милиарда евро още към 2020 г от рационализирането на енергийната политика в България. Тези средства могат да бъдат използвани за възраждането на страната, ускореното внедряване на ВЕИ и енергийна ефективност съгласно енергийната стратегия на ЕС, както и за решаването на многобройните социално-икономически проблеми.

Книгата е разработена от авторски колектив под ръководството на проф. Пламен Цветанов от Българската академия на науките, “Енергийния системен оператор” ЕАД, “Тотема Инженеринг” ООД и Енергийна Агенция - Пловдив.

Електронен вариант на книгата можете да намерите тук
http://eap-save.eu/uploads/files/Book%20%20Elektricity%20power%20generation_koreg%20pech

Читателски коментари

Няма добавени коментари.