Икономики в преход

Плосък данък в България: предистория, въвеждане, резултати


Автор(и) : Георги Ангелов, Георги Ганев, Георги Саракостов, Георги Стоев, Десислава Николова, Калоян Стайков, Красен Станчев, Петър Ганев

Издател : Институт за пазарна икономика

Място на издаване : София

Година на издаване : 2016

ISBN : ISBN 978-954-8624-47-3

Брой страници : 107

Език : български

 

  • 0 от 5 звезди

0 гласа, средно: 0 от 5

Резервираната от вас книга ще бъде пазена до 2 работни дни след избраната дата, след което ще бъде освободена за по-нататъшно резервиране. Съгласувайте с работното време на Библиотеката!

Book
Описание на книгата Откъс от книгата За автора

Книгата за плоския данък е сборник от есета на осем водещи икономисти, имащи пряко участие в процеса на подготвяне, аргументиране и реализиране на данъчната реформа в България за период от над 10 години. Авторите са убедени, че книгата за плоския данък ще допринесе не само за по-доброто познаване на икономическите процеси у нас през последните поне две десетилетия, но и за неизбежните бъдещи дискусии по устройството на данъчната система у нас. В контекста на предизборната кампания през 2017 г. темата за т.нар. плосък данък отново е повече от актуална. За разлика от политическото говорене, книгата цели да даде обективен и аргументиран поглед върху историята на този данък в България и неговите ефекти върху икономиката и държавния бюджет. Специално внимание е отделено и на чувствителната тема за плоския данък и справедливостта.

Читателски коментари

Няма добавени коментари.